Gå til indhold

Dig og dit flyttefirma

  • Der kommer et brev til dig i din postkasse fra BO-VEST, senest 3 måneder før du skal flytte til din genhusningsbolig, og 4-6 uger før du skal hjem til dig selv igen. Brevet varsler om, at det nu er din tur til at flytte, og i hvilken periode du skal aftale din flyttedato med flyttefirmaet.
  • Herefter ringer Martin Olesen som er flyttekonsulent fra flyttefirmaet Jonas til dig. Martin koordinerer alle flytningerne i gårdhusene i Albertslund Vest. Med Martin aftaler du en dag, hvor der kan komme en flyttekonsulent hjem til dig for at beregne hvor mange kubikmeter, der skal flyttes, og hvor mange flyttekasser, der skal leveres. Almindeligvis bruger man omkring 70 til 150 flyttekasser.
  • Flyttekonsulenten kommer på besøg. Her kan du også få svar på eventuelle spørgsmål, du har til flytningen. Herefter ringer Martin igen til dig for at aftale en dato for levering af flyttekasser og en flyttedato inden for den flytteperiode, som er blevet varslet i brevet fra BO-VEST. Selve flytningen med flyttefirmaet tager ca. 6-8 timer.

Flyttekasserne

Almindeligvis plejer man at skulle returnere flyttekasser inden for 4 uger, men du har lov til at beholde flyttekasserne i hele genhusningsperioden.
”Det er fordi vi oplever, at der er mange, som kun pakker det mest nødvendige ud og lader resten stå i flyttekasserne,”” fortæller Martin Olesen fra flyttefirmaet Jonas.
Samtidig oplyser han, at man har mulighed for at købe sig til mere hjælp fra flyttefirmaet, f.eks. hjælp til at pakke eller sætte ting op. Det kan man selv aftale direkte med dem.

Hvis der sker skader

Din flytning er forsikret gennem Dansk Møbeltransport. I praksis betyder det, at flyttefirmaet dækker transportskader, eller hvis de skulle være så uheldige at tabe eller ridse ting, de flytter for dig. Det kan måske være en fordel at tage billeder af synlige overflader på dit indbo, før det flyttes, så en eventuel skade kan dokumenteres. Alt det, som du selv pakker i kasser, skal din indboforsikring dække. Til spørgsmålet om flyttefirmaet oplever mange skader, svarer Martin: – Vi har haft et par skader, det kan ikke undgås i den her branche. Vi synes altid, at det er blevet fornuftigt løst, ved at man enten får økonomisk erstatning, eller at skaden bliver udbedret.

Sådan kan du gøre din flytning så nem som mulig:

  • Sortér i god tid alle dine ejendele, tøj m.m. (husk loft, carport, garage m.m.)
  • Husk, at du ikke selv må afmontere hårde hvidevarer – det klarer flyttefirmaet
  • Anbring værdifulde genstande som smykker, penge, dankort og personlige papirer på et sikkert sted.
  • Alt, som du gerne vil have nemt fat på, lige når du er flyttet ind, kan du med fordel pakke separat – det kan fx være toiletartikler, sengetøj, tøj, madvarer osv.
  • Afrim, rens og aftør køleskabe, frysere osv. og sørg for forsvarlig transport af dybfrosne madvarer.
  • Planlæg din transport af eventuelle hus- og kæledyr.
  • Husk at indsamle alle nøgler fra din gamle bolig og husk nøglen til den nye bolig!
  • Hvis din flytteaftale er kl. 08.00 om morgenen skal du være klar med ALT nedpakning, også sengetøj, til flyttefolkene kommer.
  • Tjek folderen med pakkevejle

Husk posten, når du flytter midlertidigt

Du skal melde din flytning til PostNord. Du kan ikke længere få flyttemappen på posthuset, men du kan logge ind på e-posthuset med dit NemID. PostNord hjælper på to forskellige måder, hvis du flytter din adresse i en midlertidig periode.

  • De kan sende posten til din midlertidige adresse, hvis perioden for den midlertidige flytning er mindst 30 dage og højst 6 måneder. Når perioden for den midlertidige flytning slutter, sendes posten igen til din faste adresse
  •  På posthuset kan du få udleveret konvolutter til samlet eftersendelse af posten. Du kan herefter bede familien eller naboen om at eftersende den post, de afleverer i brevkassen.
  • Kun hvis dit navn står på postkassen ved din nye bopæl, har posten pligt til at levere din post til dig.
    Patrick fra flyttefirmaet Jonas hjælper her Jane på 62 år med at flytte hendes godt 50 m3 inventar hjem igen efter genhusning.BYGGEINFO VEST