Byggepladsen er til daglig fyldt til randen af håndværkere. Ni forskellige entrepriser har hver deres håndværkere gående rundt på pladsen. Og hver entreprise har deres egen byggeleder.
I midten af alle de byggeledere står Johnny Nors. Han er byggepladsleder og kommer fra rådgivervirksomheden Arkitema. Men hvad laver en byggepladsleder egentlig? Det spurgte Byggeinfo Vest ham om.

Stort behov for styring af logistikken
”Jeg samler trådene, holder styr på økonomien og tidsplanen,” lægger Johnny Nors ud med at sige.
For en renovering af 258 gårdhuse med 12 forskellige entrepriser er ikke sådan ligetil. Her skal sørges for meget koordinering, når materialer skal ind og ud.
”Det er jo en renovering, så selve det byggetekniske er ikke så udfordrende, som hvis det havde været nybyggeri. Til gengæld er logistikken langt mere udfordrende. Vi har ikke så meget plads på byggepladsen, og mange materialer skal ud og mange nye ind. Og så har vi jo beboerne, der står og banker på, og vil hjem igen til deres boliger. Der er et meget stort behov for styring af logistikken,” siger Johnny Nors.

God stemning skaber kvalitet. Dårlig stemning skaber det modsatte.
Johnny Nors, Arkitema.

God stemning skaber kvalitet

Men Johnny Nors styrer ikke kun logistikken, han sørger også for at sprede smil og holde gejsten også hos alle håndværkerne.
”Min opgave er at skabe god stemning,” siger han selv.
Og det er ikke kun noget, han gør for sjov. Det er fordi Johnny Nors mener, at jo mere håndværkerne smiler undervejs, jo bedre huse får beboerne at vende tilbage til.
”God stemning skaber kvalitet. Dårlig stemning skaber det modsatte,” siger han.